Sastavnice

Radio BnM

Radio BnM djeluje u okviru tvrtke Croata d.o.o., Biograd na Moru, od 31. srpnja 1992. godine, na frekvencijama 94 & 100,5 MHz. i pokriva područje nastanjeno sa cca. 150,000 ljudi, od Zadra do Šibenika, preko otoka Murtera sa morske strane, do grada Benkovca i okolice sa kopnene strane.

2018. godine tvrtka Croata širi svoju djelatnost, te uz BnM radio, pokreće i portal BnM. Cilj je stvoriti drugačiji, bolji, pozitivniji i jedinstven medij.

 
Radio BnM

DIREKTOR DRUŠTVA
Nikolina Kovačević

ADRESA
Šetalište kneza Branimra 2/I, Biograd na Moru

TELEFON
+385 023 384 717


E-MAIL
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

TZ Pašman

Pašman. Otok bez granica. Otok sreće i radosti, malih ljudi velika srca. Pašman osvaja i ulazi pod najskrivenije pore našeg bića. Ono je kao mala karika koja će Vam uvijek nedostajati, dopustite li joj da Vas osvoji. Otok te ljubi koliko i ti ljubiš njega, zato se u njega na prvi pogled i zaljubiš.
Ako se pitaš, opet, kako to mir izgleda, dovoljno je popeti se na najviši vrh Bokolj i pogledati što ti se na dlanu pruža. Od Kornata do Velebita, skrivenih vala južne strane otoka do pješčanih plaža na sjeveru, polja maslina ili babine blitve u vrtu svake obitelji.
Tu se priroda ne buni previše, jer uz prirodu se rađa, u njoj odrasta i s njom živi. Kako ne voljeti mističnu sovu ušaru, koja voli samo naš kraj, pa smo je k tome i zaštitili, ili iz nedjeljog lova ne donijeti doma tako posebnu šljuku. Valja se poigrati i s didovim kaićem što nas u portu čeka, pa baciti lignju na gradele, za dobro društvo uz čašu domaćega vina.
Tradicija se čuva, pa stari zanati samo čekaju svoje nove učenike. Tako običan komad mrte lako postaje sprta ili košara u kojoj ćemo, kad ono sunce najjače zagrije, nakon uživanja na plaži, poći u polje i donijeti smokve da bi ih na vrelom suncu osušili. I kad bura s prvim danima studeni pokuca, otvorit ćemo staru škrinju i ispuniti dom mirisom javora, sladora ljeta i sjećanja na tople dane. Svi rado gledamo mali komad škrape, koji nas je u srcu vezao za otok i koji ćemo jednog dana vratiti gdje pripada.
Otoku se vraćaš, otok živiš. Pašman osvaja, grli i ljubi svog čovjeka, svog gosta, tebe!

TZ PAŠMAN

DIREKTORICA
Albert Bubčić

ADRESA
Pašman bb (p.p. 1), 23262, Pašman

TELEFON
+385 023 260 155

E-MAIL
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

TZ Biograd

Dovršavajući posao oblikovanja Zemlje, Stvoritelj zamijeti da u ruci drži još pregršt ljudskoj kolijevci namijenjenih ljepota. Zadivljen neponovljivom modrinom mora koje je čas prije uvukao duboko pod skute Europe, sve preostale mu krasote ispusti usred tog Jadrana. Tako po legendi nasta krajolik kojim već čitavu jednu vječnost dominira grad Biograd.

Nekad krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, Biograd na moru danas je poznati turistički i posebice nautički centar u samom središtu jadranske obale.
Gradić (grad) koji je narastao upravo do veličine pogodne za život po mjeri čovjeka, leži na poluotoku okruženom modernim marinama i rivom s koje se pruža nezaboravan pogled na jedan od najslikovitijih morskih tjesnaca Pašmanski kanal i otočiće koji su po njemu razasuti.

Zanimljiv zemljopisni položaj u središtu (srcu) jadranske obale u okružju nacionalnih parkova i parkova prirode, dugogodišnja turistička tradicija, te bogata turistička, kulturna, sportska i ugostiteljska ponuda samo su neki od razloga za odabir Biograda kao odredišta za zanimljiv i dinamičan godišnji odmor.

TZ Sv. Filip i Jakov

Na obali Pašmanskog kanala, okružen povijesnim gradom Zadrom i kraljevskim gradom Biogradom, smjestilo se slikovito mjesto Sv. Filip i Jakov.
Sv. Filip i Jakov je poznat po nekadašnjim ljetnikovcima i perivojima zadarskih plemića od kojih je i danas poznat onaj obitelji Borelli. Zahvaljujući obitelji Borelli turizam u Sv. Filipu i Jakovu ima povijesne korijene budući da dva parka i ljetnikovci gdje je obitelj ugošćavala prijatelje i poznanike, uglednike onog doba, predstavljaju preteču današnjim vikendicama i turističkim objektima.
Danas je Sv. Filip i Jakov spoj veličanstvene dalmatinske prirode; okrenut moru koje mu daje svoju mističnost i ljepotu a u zaleđu ga čuvaju prostranstva bogate zemlje. Spoj je to kulturne baštine i modernog načina života – mjesto ljubaznih žitelja.

CROATA d.o.o.

ADRESA
Šetalište kneza Branimra 2/I, Biograd na Moru

TELEFON
+385 023 384 717

E-MAIL
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

TZ Pakoštane

Pakoštane je mjesto na prevlaci između Vranskog jezera i mora. Između dviju voda. Između slatkog i slanog. Ipak, vode nisu odredile život ovdašnjih stanovnika, već je to učinila stara hraniteljica – zemlja. Zemlja i poljoprivreda, štićenice prastarih božanstava nadživjela su sva povjesna razdoblja i do danas ostale suštinom mjesta.

A ispred mjesta tri su otočića, kao odbjegla djeca velikog roditelja – kopna. Svaki sa svojom prtljagom. Otočić sv. Justina s crkvicom na sebi. Veliki Školj nosi križ, a Babuljaš nosi šumicu na plećima. Mještani ih zovu: VJERA, UFANJE i LJUBAV, tri kćeri dobrog duha kršćanstva.

Teško je u par riječi opisati ovaj kraj jer se, kao malo gdje u svijetu, na malenom pedlju zemlje premrežilo toliko raznolikosti. Okruženo Nacionalno parkovima, Prirodnim rezervatima i Zaštićenim prirodnim cjelinama, ovaj je kraj blagodat za suptilne turističke forenzičare božanskih krajolika.

 
TZ PAKOŠTANE

DIREKTORICA
Danijela Vulin

ADRESA
Ulica kraljice Jelene 78, Pakoštane

TELEFON
+385 23 381 892
 
FAX
+385 23 381 608

E-MAIL
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

sastavnice

Radio BNM ////    BNM portal  ///   TZ Biograd ///    TZ Pakostane ///   TZ Pašman   ///  TZ Sv. Filip i Jakov

osnivači

Image
MBS  060151771  OIB  47818304837
Tvrtka  CROATA, d.o.o. za informacijsku djelatnost
 
Sjedište/adresa: Biograd Na Moru, Šetalište kneza Branimira 2/I

Osnivači društva:

GRAD BIOGRAD NA MORU

OIB: 95603491861

Biograd Na Moru, Trg Kralja Tomislava 5

- član društva

OPĆINA SV.FILIP I JAKOV

OIB: 58192014479

Sv.Filip I Jakov, Obala Kralja Tomislava 16

- član društva

OPĆINA PAKOŠTANE

OIB: 06113331578

Pakoštane, Kraljice Jelene 78

- član društva

OPĆINA PAŠMAN

OIB: 90314341297

Pašman, Pašman bb

- član društva